Kontinentalbloggare
Europa är en mosaik av människor, i detta mönster finner vi några svenskar
som tar oss med på en resa bakom kulisserna vars stig går genom byråkrati,
kulturkrockar, kärlek, mat, mode mm.
Om Bilden: Tagen på rue des Rosiers i de judiska kvartéren i Paris, Frankrike

Tillbaka
Belgien
Johanna
Johanna Broman Åkesson som bor i Uccle, Belgien .
Läs mer »» NyDanmark
Ida
I min Danmarksblogg försöker jag berätta om mitt liv som ung och svensk i Danmark; hur det var att plugga på danskt universitet och hur det är att arbeta och leva i denna oas av røde pølser, smørrebrød och gammel dansk.
Läs mer »» NyFrankrike
Krokofanten
Jag kom till Paris för 17 år sedan. Jag har jobbat med IT i 12 år och trivs bra i Paris. Fast ibland känns Sverige långt borta och jag längtar "hem". Det verkar bli värre med åren. När jag skriver, skriver jag om mitt liv och min vardag i Paris.
Läs mer »»

Livet i en sydfransk by
Nyinflyttad i liten by i södra Frankrike tillsammans med äkta mannen. Lever nu det goda livet och går på upptäcktsfärd i en underbar del av världen.
Läs mer »»

Blott Sverige
Karin Stensdotter författare och arkitekt, bosatt i Paris.
Läs mer »»

Not on stilettos in Paris
Lotta i Paris, en blogg om mitt liv som lyxhustru...ok då - hemmafru - i Paris. En och annan tillbakablick och reflektion över tillvaron kommer jag nog också bjuda på.
Läs mer »»

Livskvalitet som pensionär i Europa
Det handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form. Platsen ligger nära medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat. Bara tio mil bort ligger Pyreneerna med ett helt annat klimat.
Läs mer »»

Klas
I denna blogg kommer jag att redogöra för alla strapatser som krävs för att bli fransman, eller iallafall fransk. Glöm inte att du kan kommentera mina tankar och funderingar med dina egna reflektioner och på så sätt uppmuntra och vägleda mig.
Läs mer »» Avslutad 2009

Grekland
Ingabritt
Det här är en blogg för alla greklandsälskare, men främst för den som är intresserad av det vanliga livet med stora och små händelser i detta härliga land. Läs och kommentera, tipsa och ställ frågor.
Läs mer »»

Galen i Kreta av Kenneth Duell
Välkommen till min och Iras blogg.
Läs mer »»

Karri från Chania i Kreta
Svenska som alltid älskat Grekland. Gift med Giorgos. Mamma till Kyriakos 6 år och Chrissi som föddes i September 2009. Bor i hus i utkanten av Chania stad. Jobbar sedan 10 år tillbaka inom turismbranschen men tar just nu ett break för att "bara" vara hemma och ägna all tid åt familjen. Bloggen innehåller en massa tips inför er resa hit.
Läs mer »» NyItalien
Magnus
Jag är en svensk man som älskar Italien/Venedig, god mat och dryck, familj, vänner och livets goda… Lever i Sverige med fru (Buonasera), dotter (Principessa) och hund (Bella) och drömmer om ett liv i Italien/venedig.
Läs mer »»

Ilva
Jag bor i Toskana (Pistoia) med min familj som består av italiensk make, tre barn och en hund.
Läs mer »» (Eng)
Italienbloggen
Italienbloggen drivs av Karin Persson, frilansjournalist med Italien som specialområde. Karin bor i Rom och Stockholm och skriver bland annat för Aftonbladet, SvD, Escape och Italienspecialisten.se
Läs mer »»

sophie Qui
Sophie hamnade i Italien 2002, och flyttade aldrig hem igen. har hunnit bli 26år och dottoressa vid florens universitet i media o statsvetenskap. har precis börjat jobba med webmarketing och diverse för ett skoföretag i Florens. vid sidan om småjobbar jag som italienvetare och skribent. Driver en italienblogg om hur det är att leva i italien.
Läs mer »»

Helena
Jag bor på en citronodling på Sicilien. Det har jag gjort sedan 2004. Innan jag flyttade hit arbetade jag som reseledare några år. Ett av mina största intressen är att fotografera, vilket jag hela tiden försöker att bli bättre på. Alla bilder här på bloggen tillhör mig om inget annat anges. Vill du använda något eller några foton vill jag att du kontaktar mig först. Än en gång välkommen, jag hoppas du ska trivas här.
Läs mer »»

Helly på Sicilien
Har levt i maffianästet Sicilien nu i närmare 6 år. Jobbar som teknisk direktör på ett företag inom förnybar energi. Just nu jobbar jag med två spännande UNIDO-projekt i Indonesien och Filippinerna. På fritiden håller jag på att starta upp ett hundhem, Streetdog SPA och har även tagit upp mitt gamla hästintresse igen. Hemma hos mig i Taormina hittar man 3 napolitanare och en sicilianska (varav 3 av dessa är katter) och så mig förståss ;-) I mitt andra hem i Neapel så har jag även hittehunden Max. Välkommen in i min värld!
Läs mer »»

Veronica
2001 flyttade jag för första gången till Italien och bor fortfarande kvar i det här spännande, tokiga, annorlunda landet. Jag bor tillsammans med min pojkvän i en liten stad bland gröna kullar. Jag trivs väldigt bra med all god mat och underbart vin som det flödar av här i Toscana!
Läs mer »»

Markus
Utvandrad, nyfiken och intresserad skåning som bor i Rom sedan 2004, där jag arbetar som marknadsförare samt driver sajten All about Rome.se
Läs mer »» Avslutad 2007


Nederländerna
Magnus
Skåning som bor i Amsterdam och har gjort så i många år.

Läs mer »»Schweiz
Emigranterna
2-barns mamma som flyttar med hela familjen från radhusidyllen i Sverige till storstadsliv i Zurich Schweiz.
Läs mer »» Avslutad 2008

Livet i Zürich
Snart 25 år och upplever nu en tid då livet nog är som bäst. Fast jag hoppas så klart att jag fortsätter känna så för alltid… Mamma till 2 underbara pojkar på 2 och 4 år. Är heltidsmamma och spenderar dagarna ute i alla vackra parker eller tillsammans med nån annan hemma-mamma och dess barn. Bor sedan sommaren 2007 bland alper & kossor i Schweiz närmarebestämt i Zürich. Pluggar lite, läser lite, försöker gå ner i vikt och gör mitt bästa för att leva ett miljömedvetet och ekologiskt liv.
Läs mer »»Spanien
Maria
I början av 2005 flyttade jag med min man och vår nu 6-åriga son Max från Stockholm till Barcelona. Hösten 2006 föddes Ted - familjens minsta guldklimp. Yrkesmässigt driver jag mitt spanska konsultbolag med kunder i Sverige och Spanien. Ett annat roligt uppdrag är att jag är med och skapar nyheter på svenska i Barcelona TV.
Läs mer »»


Anna
Jag är 38 âr och bor i Malaga, Spanien med spansk man och son. Gillar att ifrâgasätta det mesta, men framför allt att njuta av livet.
Läs mer »» Avslutad 2008


Storbritanien
London Calling av Cajsa Lykke Carlsson
Som Londonbo sedan åtta år tillbaks kommer jag att dela med mig av mina bästa barer, affärer, caféer och hotell, från Notting Hill i väst till Hackney i öst och från Tottenham i norr till Brixton i söder. För London är en stad som iallafall jag aldrig tröttnar på - här blandas supertrendiga modebutiker med sunkiga pubar, de coolaste gallerierna ligger i rivningshusen och de nyaste modetrenderna börjar alltid på gatan. Följ med till mitt London.
Läs mer »» Ny


Helena
En dagbok om mitt liv i England, för den som råkar vara intresserad :-)
Läs mer »»

Tyskland
Johanna Paues Darlington i Berlin.
Frilansjournalist som njuter av livet i underbara Berlin. Här hänger jag med kulturjeppar, äter currywurst, går på konstiga vernissage, fascineras av tysk byråkrati, lyssnar på techno och bara lever. Har alltid lite för många projekt i gång samtidigt, och ännu fler i huvudet. Klicka på länken nedan för mer info.
Läs mer »» Ny


Sidan skapad 07-10-07 | Sidan uppdaterad 15-05-25